Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korda Kaizen Platinum 12ft 3lb - bojlis bot

175.500 Ft 149.900 Ft
15%
Az akció időtartama: 2024. 03. 04. - 2024. 03. 31.
Menny.:db
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó:
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. március 06.

Leírás

A Korda Kaizen Platinum 12ft 3lb - bojlis bot, mely a tökéletes választás ha nem szeretne nagy távolságra horgászni és az élvezetes fárasztást részesíti előnybe, akkor a Kaizen Platinum 12 ft 3 lb tesztíves bot a legjobb modell az Ön számára.
Igény esetén továbbra is képes egy csalival ellátott szereléket jóval 100 yard fölé dobni, de mivel a legpuhább a sorozatban, a legpontosabb dobást teszi lehetővé rövidebb távon.
Elég erő van a botban, hogy még nagyobb halak is tudjon irányítani, vagy ha az akadó előtti horgászatról van szó, kissé elnézőbb akciója azt jelenti, hogy valóban képes a nyomást alkalmazni, amikor kell anélkül, hogy leakadjon a hal.
Ajánlott dobósúly: 1-3oz.


Korda Coach Rob Burgess: „Rendkívül könnyű és érzékeny, élvezetes vele a hal fárasztás, különösen a bot spicc alatt.”


A Korda Europe-tól, Kevin Diederen: „A legtöbb Benelux államban horgászom rövid és közepes hatótávolságon, így nincs szükség abszolút dobó „fegyverekre”, jobban szeretek egy kicsit lágyabb botot használni, kellemes játékmenettel.
Már egy ideje használom a 3 lb-ás modellt.
Nagyon jó adottságú, könnyű és gyors, habár nem olyan távolságokon horgászom nekem nem kell a csalival ellátott szerelékemet több mint 100 méterre dobni.”


A Kaizen Bot termékcsalád több mint négy év fejlesztés eredménye és úgy éreztük, hogy olyan csúcskategóriás botokat tudunk kifejleszteni, amelyek még a piacon lévőknél is jobbak! Ezekbe a botokba mindent belefektetünk.
A Team Korda horgászok és termékfejlesztő munkatársaink összes tudását és tapasztalatát adták bele ezekbe a botokba.


Danny Fairbrass régóta kapcsolatban áll a nevét viselő botokkal, amelyek fejlesztésében is részt vett.
A Korda számára természetes előrelépés volt, hogy mi magunk fejlesztettünk ki egy olyan bot sorozatot, amely minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit Danny és minden horgászunk elvár a tökéletes pontyhorgászbotoktól.


A cél az volt, hogy olyan prémium botokat tervezzünk, amelyek szinte bármilyen hazai vagy külföldi pontyhorgászati szituációt lefednek, lehetővé téve, hogy nem csak pontosan nagy távra dobhatóak legyenek, hanem az is fontos, hogy jó tulajdonságokkal rendelkezzenek a halak fárasztásánál.


Minden csúcskategóriás Kaizen botunk egy gyorsan elkeskenyedő profiltüskére épül – ami azt jelenti, hogy a bot kúpossága következetesen végigmegy a nyéltől a hegyéig.
Ez nagyon „spicc akciós” botokat eredményez és így nagyjából minden görbülés a hegy vége felé irányul.
Természetesen extrém nyomás alatt, például dobáskor a blank bizonyos mértékig hajlik.
Ez a fajta művelet jobb erőátvitelt és nagyon gyors akciót generál, ami viszont lehetővé teszi a távolabbi dobásokat. 


Ugyanez a művelet sokkal gyorsabb zsinórfelvételt is lehetővé tesz és bár a hajlás nagy része a csúcsban van, az erőt elég fokozatosan adják át ahhoz, hogy a bot part közeli fárasztásnál elnyelje egy nagy hal kitörését anélkül, hogy attól kellene félnie, hogy elveszíti a halat.
Ez azt is biztosítja, hogy élvezet legyen horgászni bármelyik Kaizen bottal!


Ezeknek a bottesteknek a kúpossága nem az egyetlen tényező a működés és az általuk megjelenített tulajdonságok meghatározásában, ugyanolyan fontos a gyártási folyamat során használt Karbon típusa – a Kaizen termékcsalád esetében az egyetlen valódi választás volt a legjobb, szuper szakítósziládságú, kiváló minőségű japán karbon, amit a kezünkbe vehetünk! Ezt a ZERO90 karbont mindössze két rétegben és nagyon kevés gyantatartalommal gyártjuk, ennek eredményeként könnyebb és merevebb bottestek születnek.
Ez nem csak azt teszi lehetővé, hogy több energiát vigyen át a bottestbe, kevesebb erőfeszítéssel, mint egy olcsóbb karbonfajtával, hanem javítja a pontosságot is, mivel csökkenti a blank azon képességét, hogy dobásnál elcsavarodjon és az ólom elvesztését okozza.
Hosszú távon még a pontosság apró javulása is nagy változást hoz abban, hogy a szerelék pontosan oda repüljön, ahova akarjuk.
A spicc terhelés után szinte azonnal visszaáll, mivel minden erőt átad az akcióba, pontosan ez az, amire szükség van, ha hosszú távon pontosan akarunk dobni!


A Kaizen termékcsalád egyedi megjelenést kapott, olyan kiváló minőségű alkatrészekkel, amilyeneket egy ilyen árú bottól elvárhat.
A bottest tartós, átlátszó matt festékkel van bevonva, amely megmutatja a karbont.
Alapos tesztelésen esett át ahhoz, hogy biztosítsa a tartósságát – alapvetően azt jelenti, hogy hihetetlenül tartós és sok időbe telik, amíg a napfénynek kitett időjárási jelek látszottnak rajta.


Természetesen nincs értelme az erejéhez képest hihetetlenül könnyű botot kifejleszteni, majd nehéz alkatrészeket hozzáadni, így a Kaizen teljes termékcsaládja könnyű Sea-Guide TDG gyűrűkkel vannak felszerelve, 50 mm-es gyűrűvel indul és 16 mm-es spicc gyűrűvel ér véget - lehetővé teszi, hogy a zsinór optimálisan repüljön le egy nagy dobos orsóról oly módon, hogy minimálisra csökkenjen az ellenállás, amikor áthalad az induló gyűrűn és olyan spicc gyűrűt biztosítunk, amely elég nagy ahhoz, hogy a dobó előtét csomó simán áthaladjon rajta.
Az orsót egy kiváló minőségű Fuji DPS orsótartó rögzíti, a fogantyú pedig teljes egészében japán zsugorcsőből készült – aminek felhasználása több, mint pusztán kozmetikai, jó fogást tesz lehetővé még akkor is, ha a keze vagy a bot nedves.
Az alumínium vég lezárása a JAG által készített maratott sapka teszi teljessé a rendkívül kívánatos egyedi megjelenést ad neki.


A csúcskategóriás Kaizen termékcsaládba tartozó modellek közül jelenleg hét darab van, 12 ft 3 lb, 3,5 lb és 4 lb horgászbotokkal, valamint egy 12 ft hosszú spod bottal; egy 12 ft 6 hüvelykes 4 lb-s változat azoknak, akik igazán extrém hatótávolságú botra vágynak, de egy 13 ft hosszúságú modellt túl hosszúnak találnak; plusz 13 ft 3,5 és 4 font súlyú modellek.
Ez a választék szinte minden horgászhelyzetet lefed, a legkönnyebb modell tökéletesen alkalmas közelebbi horgászatra, de ahol szükség van egy nagy ponty irányítására és megállítására, valamint szükség esetén hosszú távra is tudjon dobni.
A 4 lb dobósúlyú modellek, amelyek speciális „hosszú hatótávolságú” eszközeink, mellyel hihetetlen távolságokra lehet dobni a szereléket, amikor a megfelelő kezekben vannak – pl.
olyanok mutatták be, mint Terry Edmonds és Darrell Peck.
Valós horgászhelyzetekben 200 yardot meghaladó dobásokat mértünk és ez szerepel a közelgő Long Range Masterclass fejezetben, amelyet a franciaországi Iles3-ban forgattak.


Danny Fairbrass, aki évek óta foglalkozik bottervezéssel és a Kaizen sorozat egyik mozgatórugója, lelkesedett: „Abszolút öröm használni őket, olyan könnyűek, de mégis erősek és igazán könnyű gyűrűkkel vannak ellátva, így olyan könnyen mozognak a levegőben és olyan tökéletesen egyenesen dobhatóak.
Ráadásul teljesen pompásan néznek ki!”


Tehát bármilyen dobásstílusod és képességed is legyen, megtalálod a hozzád illő Kaizen botot, amely lehetővé teszi, hogy hosszabb távon és pontosabban horgászál, mint valaha.

Kiszerelés: 1db/csomag

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Bot dobósúly 3 lb